Syndroom van Asperger

Het syndroom van Asperger is persuasieve stoornis en valt binnen het autistisch spectrum.  Het is een vorm van autisme. De kenmerken van Asperger werden voor het eerst beschreven in 1944 door de kinderarts Hans Asperger en draagt daarom deze naam.

Mensen met Asperger kunnen vaak goed praten en leren en hebben een normaal of hoog IQ. Zij ondervinden echter moeite met anderen goed te begrijpen en te interpreteren.  In tegenstelling tot andere vormen van autisme, hebben mensen met Asperger juist veel behoefte aan vriendschap en sociaal contact wat het soms erg ingewikkeld voor ze maakt. De communicatie met anderen kan erg moeizaam verlopen, leiden tot conflicten of verwijdering. Mensen met Asperger hebben vaak een beperkt interessegebied, maar een grote fantasie en worden soms gezien als excentriekeling.

Er zijn geen medicijnen die je kunnen helpen de kenmerken te verminderen, echter is het met de juiste begeleiding wel mogelijk om vaardigheden aan te leren waardoor iemand met Asperger goed kan functioneren in de samenleving.
Reactie plaatsen