Bureau Schuld Hulpverlening

BSH is de afkorting van Bureau Schuldhulpverlening. Bureau Schuldhulpverlening is onderdeel van de gemeente en helpt mensen wanneer er financiële problemen zijn of dreigen. Zij kunnen een schuldenregeling treffen met schuldeisers, ondersteunen met het beheren van financiën en kunnen meehelpen om het budget (weer) kloppend te maken.

Er bestaan nogal wat misvattingen over Bureau Schuldhulpverlening. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is BSH er niet alleen wanneer de schulden al hoog opgelopen zijn. Ook preventief kun je aankloppen voor advies, informatie en voorlichting. Bij Bureau Schuldhulpverlening kun je bijvoorbeeld gratis een budgetcursus volgen, waar je leert hoe je het beste met jouw inkomsten en uitgegeven uit de voeten kunt en leer je slimme tips om te bezuinigen en gebruik te maken van de voorliggende voorzieningen die er zijn.

Wanneer je met schulden bij Bureau Schuldhulpverlening aanklopt gaan ze samen met jou kijken naar je inkomsten en uitgaven. Er wordt een budgetoverzicht gemaakt waardoor zichtbaar wordt waar de problemen zijn ontstaan. Wanneer er een budgetoverzicht is en alle schulden op tafel zijn gekomen, gaat Bureau Schuldhulpverlening contact opnemen met de schuldeisers om een regeling te treffen. Afhankelijk van hoeveelheid schuldeisers én de hoogte van je schuld, worden er afspraken gemaakt om de schulden af te betalen.

In sommige gevallen heb je meer schulden dan je kunt afbetalen. In dat geval zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is de schuldsanering. De schuldsanering is een traject van 3 jaar waarin je een vast bedrag per maand aflost. Wanneer je je aan alle afspraken houdt, wordt de resterende schuld na 3 jaar kwijtgescholden en kun je met een schone lei beginnen.
Reactie plaatsen