Zelfstandig begeleid leren wonen

Wil jij zelfstandig, maar wel begeleid leren wonen in de regio Breda? Dan is meidenhuis Thuys misschien wel de oplossing voor jou. Je woont, werkt en leeft hier samen met 5 andere bewoonsters die een verstandelijke beperking hebben of psychische hulp van ons ontvangen. Samen neem je deel aan de dagbesteding waar je dingen doet die je leuk vindt en waar je goed in bent. Lees verder voor meer informatie.

Individuele begeleiding

Persoonlijke ondersteuning

Vast aanspreekpunt

Wij helpen je met zelfstandig, begeleid leren wonen in Breda en omgeving

Wanneer je in het dagelijks leven tegen veel dingen aanloopt, is dit vaak erg vervelend. Op het moment dat jouw naaste omgeving, zoals familie en vrienden, je hier niet voldoende bij kunnen ondersteunen is het een optie om zelfstandig begeleid te wonen. Dit doe je in ons meidenhuis in Baarle-Nassau samen met de 5 andere bewoonsters, de zorgouders en onze twee huisdieren. Je wordt hier 24/7 ondersteunt door onze zorgouders en hulpverleners, die precies weten wat ze moeten doen. Gedurende de week ga je lekker aan de slag met creatieve dagbesteding, zoals het bakken en maken van dingen. Ook bieden wij diverse psychologische hulp en trajecten aan. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je jouw emoties beter onder controle houdt. Dit alles gebeurt op basis van jouw persoonlijk begeleidingsplan. Dit plan stellen we voor jou op zodat we weten welke begeleiding we jou het beste kunnen bieden.

groepsfoto

Zelfstandig leren wonen in de regio Breda met onze ondersteuning

Op het moment dat je bij ons komt wonen in Breda of omgeving, vinden wij het belangrijk dat we je zelfstandig leren wonen. Natuurlijk zijn onze zorgouders op ieder moment aanspreekbaar, maar het is ook belangrijk dat je leert hoe je dingen zelf kunt doen. Zelfstandig leren wonen is daarom ook een belangrijk onderdeel van onze ondersteuning aan jou. Gedurende de tijd dat je bij ons woont, geven we jou de handvaten die je nodig hebt om uiteindelijk zelfstandig te kunnen wonen. Voor meer informatie bel je naar 013 334 41 29.

groepsfoto