ZINVOLLE DAGBESTEDING GERICHT OP GROEI EN ONTWIKKELING

De fundamenten van onze creatieve dagbesteding

Inspanning

Een lekker wandeling, sporten en bewegen zijn inspannende dagactiviteiten, die gelijk ook ontspanning geven.

Ontspanning

Lekker ontspannen en genieten. Even verstand op nul en alle indrukken en prikkels loslaten en van je af laten glijden.

Creatie

Mooi en creatieve producten maken, die handig zijn om te gebruiken of gewoon mooi zijn om te zien.

Educatie

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen en nieuwe kennis op doen, zorgt voor groei, maar geeft ook voldoening.

Ben je op zoek naar creatieve dagbesteding op een plek waar je met andere jongvolwassenen lekker bezig bent? Bij Thuys in Baarle-Nassau ben je bezig met activiteiten waar je goed in bent en die je leuk vindt. Samen met de bewoonsters van ons huis en andere jongvolwassenen ga je aan de slag met creatieve dagbesteding, waaronder ontwerpen, bakken, maken, bewegen en spelen. Lees snel verder en bekijk al onze mogelijkheden van jongeren en hun creatieve dagbesteding.

Wat voor creatieve dagbesteding kunnen jongvolwassenen doen?

De mogelijkheden voor creatieve dagbesteding voor jongvolwassenen zoals jijzelf zijn eindeloos bij ons. Aan de hand van groepsbegeleiding ga jij aan de slag met diverse activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Dagjes uit naar pretparken
 • Leerzame uitstapjes naar musea
 • Creatieve producten maken
 • Het ontwerpen, printen en bedrukken van producten
 • Wandelen en bewegen
 • Leuke en leerzame workshops
 • Spelen en acteren
 • Bakken en bezorgen
 • De tuin en moestuin verzorgen
 • Werken in en aan de winkel
 • Dierenverzorging

Kom ook meedoen als jongvolwassene aan onze dagbesteding!

Zoals je ziet doen we heel veel activiteiten samen. Hieronder vind je nog meer informatie over de verschillende dingen die wij samendoen als dagbesteding met jongvolwassenen. Ben jij goed in een andere activiteit of vind je iets anders juist heel leuk? Het is ook mogelijk om als jongvolwassenen je eigen dagbesteding voor te stellen, dan nemen wij dit op in je persoonlijke begeleidingsplan. Wij kijken graag met jou en de andere jongvolwassenen die meedoen welke creatieve dagbesteding goed aansluit. Je mag ons altijd bellen op 013 334 41 29 of je kunt het contactformulier invullen. Wij bespreken dan de mogelijkheden van onze zorg op maat en activiteiten met jou, je ouders of begeleider.

Iedere dag is er weer een leuk programma voor de dagbesteding, maar toch werk ik het liefst buiten. Daarom gaan we kijken of er in de toekomst een mogelijkheid is om op een zorg boerderij te werken. Dat zou ik echt heel leuk vinden. 

E. van der Sanden

Dagjes uit!

We gaan regelmatig met onze jongvolwassenen gezellig een dagje weg als creatieve dagbesteding. Soms kan dit een hele dag zijn, maar ook een paar uurtjes. Een dagje weg is leuk, maar kan ook heel vermoeiend zijn. We houden daar rekening mee en zorgen ervoor dat er na zo'n dagje 'stappen' ook voldoende tijd is om weer rust te nemen. Zo blijft deze dagbesteding voor alle jongvolwassenen leuk.

Leerzame uitstapjes

Naast gezellige uitstapjes, nemen we tijdens onze creatieve dagbesteding de jongvolwassenen ook mee op leerzame uitstapjes. Denk hierbij aan het Natuurmuseum in Tilburg, waar je wordt meegenomen in de geschiedenis van het dierenrijk. Dierenpark De Oliemeulen, waar op een hele leuke manier wordt verteld en wordt laten zien hoe het dierenrijk werkt en het CORPUS Museum, waar je door middel van videobeelden, geluiden en speciale effecten ziet hoe het menselijk lichaam werkt.

Creatieve producten door jongeren laten maken tijdens de dagbesteding

Een groot deel van de creatieve dagbesteding voor onze jongvolwassenen bestaat uit het maken van allerlei creatieve producten. Dit gebeurt in Het Creatief Atelier. Hier wordt met verschillende materialen gewerkt, zoals leer, hout, stof, klei, zeep, metaal, papier en verf. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals mozaïeken, schilderen, vilten, houtbewerken, kaarten maken, kaarsen maken, breien en haken.

Ontwerpen, printen en bedrukken

Met behulp van de Sillhouette en Cameo Plotter kunnen we met de jongvolwassenen allerlei vormen en creatieve teksten ontwerpen, printen en uitsnijden en vervolgens met een drukpers bedrukken op allerlei voorwerpen tijdens de dagbesteding. Denk hierbij aan kleding, tasjes, kussens, hout en vlaggen. Maar ook muurstickers zijn leuk om te maken. Als bewoonster krijg je dan een mooi resultaat van je ontwerp tijdens onze creatieve dagbesteding.

Lekker wandelen en bewegen

Bewegen is niet alleen gezond, maar met de juiste inspanning, geeft het ook veel ontspanning. We genieten ervan om met de jongvolwassenen lekker uit te waaien en een gezellige wandeling te maken als creatieve dagbesteding. Dit is ook heel makkelijk om te doen, omdat er veel groen en bos in de omgeving is. Soms nemen we dan ook de hond mee, die kan daar ook heel erg van genieten.

Leuke en leerzame workshops als dagbesteding voor jongvolwassenen

Onze creatieve jongvolwassenen vinden het ook leuk om nieuwe dingen te leren tijdens de dagbesteding. Daarom vragen we regelmatig of iemand, die iets heel goed kan, ons een workshop kan komen geven. Deze creatieve workshops zijn altijd erg leuk en heel leerzaam en daardoor een leuke dagbesteding. Het blijft toch bijzonder om na een paar uur oefenen iets te kunnen wat je eerder niet kon.

Spelen en acteren

We proberen het altijd gezellig met elkaar te maken tijdens de creatieve dagbesteding voor jongvolwassenen. Een van de manieren waarop we dit doen is door het spelen van spellen en het spelen van rollen. De meest gekke en grappige dingen gebeuren hierdoor.

Bakken en bezorgen

Elke vrijdag bakken we iets lekkers voor de winkeleigenaren hier in Baarle-Nassau. Dit weten ze nooit van tevoren, dus het is telkens weer een verassing voor ze. Altijd leuk om die verbaasde reacties te zien. We vinden het ook leuk om er iets leuks van te maken tijdens onze creatieve dagbesteding voor jongvolwassenen, zodat het niet alleen lekker smaakt, maar het er ook nog leuk uitziet! :D

De tuin en moestuin verzorgen

Als je van een tuin wilt genieten, moet deze ook verzorgd en bijgehouden worden. We hopen dan ook telkens op mooi weer om lekker in de tuin bezig te zijn. Het inkopen van zaden en materialen, het zaaien van nieuwe zaadjes, snoeien en plukken zijn allemaal dingen die we doen om de tuin bij te houden. Het leukste is misschien wel het binnenhalen van de oogst uit de moestuin. :D

Werken aan de winkel

De producten in ons atelier maken we niet alleen voor de lol, maar verkopen we ook aan geïnteresseerden. Het geeft onze bewoners waardering en voldoening om te werken aan iets wat iemand vervolgens wil kopen. Twee keer per jaar staan we dan ook met onze spullen op de Midzomernacht Fair en de Kerstmarkt om met trots onze spullen te laten zien aan de mensen.

Dierenverzorging

Sommige bewoners houden van dieren. Onze hond Miss Muffin is er vanaf het begin altijd bij geweest. Ze is dol op onze bewoners en zou wel de hele dag willen spelen of gekroeld willen worden. Ghost is er nieuw bij met de komst van een nieuwe bewoner en houdt van lekker eten. De dieren verzorgen we met elkaar en is een verantwoordelijkheid van alle bewoners. Wanneer iemand een huisdier wil, gebeurt dit alleen als alle bewoners dat willen.

Heb je interesse in onze dagbesteding?

Ik vind het ook erg leuk om lekker buiten bezig te zijn en met dieren te werken.

W. Bruens