arrow_drop_up arrow_drop_down

ZINVOLLE DAGBESTEDING GERICHT OP GROEI EN ONTWIKKELING

De fundamenten van onze dagbesteding

Inspanning

Een lekker wandeling, sporten en bewegen zijn inspannende dagactiviteiten, die gelijk ook ontspanning geven.

Ontspanning

Lekker ontspannen en genieten. Even verstand op nul en alle indrukken en prikkels loslaten en van je af laten glijden.

Creatie

Mooi en creatieve producten maken, die handig zijn om te gebruiken of gewoon mooi zijn om te zien.

Educatie

Nieuwe vaardigheden ontwikkelen en nieuwe kennis op doen, zorgt voor groei, maar geeft ook voldoening.

Ben je op zoek naar creatieve dagbesteding op een plek waar je met andere jongvolwassenen lekker bezig bent? Bij Thuys ben je bezig met activiteiten waar je goed in bent en die je leuk vindt. Samen met de bewoonsters van ons beschermd wonen huis en andere jongvolwassenen ga je aan de slag met onder andere ontwerpen, bakken, maken, bewegen en spelen. Lees snel verder en bekijk al onze mogelijkheden van dagbesteding voor jongvolwassenen.

Wat voor creatieve dagbesteding wil jij doen?

De mogelijkheden voor creatieve dagbesteding voor jongvolwassenen zoals jijzelf zijn eindeloos bij ons. Samen met de bewoonsters, begeleiders van Thuys en andere deelnemers van de dagbesteding ga jij aan de slag met diverse activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

- Dagjes uit naar pretparken

- Leerzame uitstapjes naar musea

- Creatieve producten maken

- Het ontwerpen, printen en bedrukken van producten

- Wandelen en bewegen

- Leuke en leerzame workshops

- Spelen en acteren

- Bakken en bezorgen

- De tuin en moestuin verzorgen

- Werken in en aan de winkel

- Dierenverzorging

Kom ook meedoen!

Zoals je ziet doen we heel veel activiteiten samen. Hieronder vind je nog meer informatie over de verschillende dingen die wij samen doen. Ben jij goed in een andere activiteit of vind je iets anders juist heel leuk? Het is ook mogelijk om je eigen activiteit voor te stellen, dan nemen wij dit op in je persoonlijk begeleidingsplan. Wij kijken graag met jou en de andere jongvolwassenen die meedoen welke creatieve dagbesteding goed aansluit. Je mag ons altijd bellen op 013 334 41 29. Wij bespreken dan de mogelijkheden met jou, je ouders of begeleider.

Iedere dag is er weer een leuk programma voor de dagbesteding, maar toch werk ik het liefst buiten. Daarom gaan we kijken of er in de toekomst een mogelijkheid is om op een zorg boerderij te werken. Dat zou ik echt heel leuk vinden. 

E. van der Sanden

Dagjes uit!

We gaan regelmatig met onze bewoners gezellig een dagje weg. Soms kan dit een hele dag zijn, maar soms ook een paar uurtjes. Een dagje weg is leuk, maar kan ook heel vermoeiend zijn. We houden daar rekening mee en zorgen ervoor dat er na zo'n dagje 'stappen' ook voldoende tijd is om weer rust te kunnen nemen.

Leerzame uitstapjes

Naast gezellige uitstapjes, nemen we onze bewoners ook mee op leerzame uitstapjes, zoals het Natuurmuseum in Tilburg, waar je wordt meegenomen in de geschiedenis van het dierenrijk, 
Dierenpark De Oliemeulen, waar op een hele leuke manier wordt verteld en wordt laten zien hoe het dierenrijk werkt en het CORPUS Museum, waar je door middel van videobeelden, geluiden  en speciale effecten wordt laten zien hoe het menselijk lichaam werkt. 

Creatieve producten maken

Een groot deel van de dagbesteding bestaat uit het maken van allerlei creatieve producten. Dit gebeurt in Het Creatief Atelier. Hier wordt met verschillende materialen gewerkt, zoals leer, hout, stof, klei, zeep, metaal, papier en verf. En gebeuren er verschillende activiteiten, zoals mozaïeken, schilderen, vilten, houtbewerken, kaarten maken, kaarsen maken, breien en haken.

Ontwerpen, printen en bedrukken

Met behulp van de Sillhouette en Cameo Plotter kunnen we met onze bewoners allerlei vormen en teksten ontwerpen, printen en uitsnijden en vervolgens met een drukpers bedrukken op allerlei voorwerpen. Zoals bijvoorbeeld kleding, tasjes, kussens, hout en vlaggen. Maar ook muurstickers zijn leuk om te maken.

Lekker wandelen en bewegen

Bewegen is niet alleen gezond, maar met de juiste inspanning, geeft het ook veel ontspanning. We genieten ervan om met onze bewoners lekker uit te waaien en een gezellige wandeling te maken. Dit is ook heel makkelijk om te doen, omdat er veel groen en bos in de omgeving is. Soms nemen we dan ook de hond mee, die kan daar ook heel erg van genieten.

Leuke en Leerzame workshops

Onze bewoners vinden het ook leuk om nieuwe dingen te leren. Daarom vragen we regelmatig of iemand, die iets heel goed kan, ons een workshop kan komen geven. Deze workshops zijn altijd erg leuk en heel leerzaam. Het blijft toch bijzonder, om na een paar uur oefenen, iets te kunnen, wat je eerder niet kon.

Spelen en acteren

We proberen het altijd gezellig met elkaar te maken. Een van de manieren waarop we dit doen is door het spelen van spellen en het spelen van rollen. De meest gekke en grappige dingen gebeuren hierdoor. 

Bakken en bezorgen

Elke vrijdag bakken we iets lekkers voor de winkel eigenaren hier in het dorp. Dit weten ze nooit van te voren, dus het is telkens weer een verassing voor ze. Altijd leuk om die verbaasde reacties te zien.

We vinden het ook leuk om er iets leuks van te maken, zodat het niet alleen lekker smaakt, maar het er nog leuk uit ziet ook! :D

De tuin en moestuin verzorgen

Als je van een tuin wilt genieten, moet deze ook verzorgd en bijgehouden worden. We hopen dan ook telkens op mooi weer om lekker in de tuin bezig te kunnen zijn. Het inkopen van zaden en materialen, het zaaien van nieuw zaadjes, snoeien en plukken zijn allemaal dingen, die we doen om de tuin bij te houden. Het leukste is misschien wel het binnenhalen van de oogst uit de moestuin. :D

Werken aan de winkel

De producten in ons atelier worden niet alleen gemaakt voor de lol, maar er zijn serieus mensen, die onze spullen ook willen kopen. En het geeft onze bewoners waardering en voldoening om te werken aan iets wat iemand vervolgens wil kopen. 2 Keer per jaar staan we dan ook met onze spullen op de Midzomernacht Fair en de Kerstmarkt om met trots onze spullen te laten zien aan de mensen, die ze graag willen kopen.

Dierenverzorging

Sommige bewoners houden van dieren. Onze hond Miss Muffin is er vanaf het begin altijd bij geweest. Ze is dol op onze bewoners en zou wel de hele dag willen spelen of gekroeld willen worden.

Ghost is er nieuw bij met de komst van een nieuwe bewoner en houdt van lekker eten. De dieren verzorgen we met elkaar en is een verantwoordelijkheid van alle bewoners. Wanneer iemand een huisdier wilt, gebeurd dit alleen als alle bewoners dat willen.

Heb je interesse in onze dagbesteding?

Ik vind het ook erg leuk om lekker buiten bezig te zijn en met dieren te werken.

W. Bruens