De Wilde Stad - Gelachen, Geleerd en Meegesleept
29 maart 2018 

De Wilde Stad - Gelachen, Geleerd en Meegesleept

Vandaag stond in het teken van educatie. En de vraag was, wat kunnen we vandaag leren over dieren, wat we nog niet eerder hebben geleerd. We zijn al eerder naar dierentuinen en dierenrijken geweest en hebben musea over dieren bezocht. Is er nog iets anders of een andere manier om over dieren te leren.

Jazeker!

De Wilde Stad is een fantastische documentaire over de stad Amsterdam, maar dan door de ogen van het dierenrijk. Of moet ik zeggen, dat het een documentaire is over het dierenrijk in onze hoofdstad Amsterdam.

In beide gevallen laten de makers van De Wilde Stad op een humoristische en meeslepende wijze, de schoonheid, maar ook de wreedheid van het dierenrijk zien. Het is alsof je kijkt naar een documentaire over het dierenrijk van National Geographic, maar dan gewoon hier in ons land, tussen de grachten, onder de straten en op de gebouwen, van ons levendige hoofdstad Amsterdam.

De bewoners werd alleen verteld dat het een educatieve ochtend zou worden, waar we iets zouden gaan leren en dat we daarvoor naar de BIOS zouden gaan. Uit de verbaasde reacties en de twijfels in hun stemmetjes of we serieus naar de bios zouden gaan, wist ik dat ze absoluut versteld zouden staan van de film. Ik had zelf alleen nog de trailer gezien en was razend enthousiast geworden

Wat denk jij als jij de trailer van De Wilde Stad ziet?

Eenmaal aangekomen bij Kinepolis in Breda, halen we nog wat lekkers en rekenen we onze tickets af bij de kassa. Wat blijkt!? Ze hebben de hele zaal voor ons alleen afgehuurd! Het rijk voor ons alleen!!!

Omdat we wat aan de vroege kant waren, ploffen we nog even neer in de lounge en genieten daar alvast van een paar leuke trailers van films, die binnenkort in de bioscoop te zien zijn.

De Wilde Stad kaartjes

En dan…kan de film gaan beginnen.

De Wilde Stad Breda Kinepolis

Het blijkt een super leuk en mooi in elkaar gezet verhaal te zijn! Wie had gedacht, dat er zoveel dierenactiviteit gaande zou zijn in onze hoofdstad. En hoe dat allemaal aan ons voorbij gaat, door ons eigen druk bestaan.

Maar of het nou in de natuur is of in de stad, de genadeloze regel van ‘eten of gegeten worden’, blijft in het dierenrijk als een rots boven water staan. En op een of andere manier verbaast je dat en verwacht je dat niet. Je staat er niet bij stil als een stadsmeeuw je frietje uit je hand pikt, of je overdonderd wordt door een zwerm duiven of je net toevallig een eekhoorn de boom in ziet rennen, dat je deel uitmaakt van een wereld, die totaal aan je voorbij gaat. En het is mooi om te zien hoe de filmmakers je helpen in te zoomen op dat wat je niet ziet, op die dingen, die je nooit eerder zijn opgevallen, op de dingen, die je niet wist en ook niet had kunnen weten, omdat je je tijd en aandacht er niet aan besteedt. En een wereld ziet opengaan, waar je in binnentreedt en in meegenomen wordt en aan het eind tot de conclusie komt, dat we eigenlijk allemaal wilde dieren zijn

Terugkijkend was De Wilde Stad echt een hele leerzame en toch wel bijzondere ervaring en hebben we genoten en gelachen om onderstaande clip uit de film.

Over de schrijver

Thuys | Beschermd Wonen met Intensieve Begeleiding

Reactie plaatsen