BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING

Kleinschalig beschermd wonen

Op een kleinschalige, professionele en persoonlijke manier kijken we naar wat jij nodig hebt.

Huiselijk

Een huiselijke woonvorm van maximaal zes bewoners, waar je je thuis mag voelen

Vaste begeleiders

Altijd een vast aanspreekpunt voor ouders, bewoners en belangenbehartigers

Thuys - bed

Je bent vrij om je slaapkamer in te richten, zoals jij wilt!

Je woont in een gezellige buurt met leuke mensen

Je woont op loopafstand van de winkels en supermarkten

Je deelt de woonkamer met je medebewoners, altijd gezellig!

Je keuken en eetkamer geven een ruim en open gevoel

Je wordt omringd door het platteland en bosrijke gebieden

Je krijgt een ruime tuin, waar je lekker kunt relaxen.

Je kunt genieten van een film op een groot scherm

Je mag samen zorgen en genieten van een hond en konijn

Ik vind het wonen hier zo leuk, omdat het kleinschalig is. We zijn namelijk met 6 bewoonsters. Ook is er een duidelijke structuur doormiddel van vaste begeleiding en dus geen invallers elke keer. 

E. van der Sanden

Ik vind het hier leuk wonen, iedere dag staat er namelijk weer lieve begeleiding voor ons klaar.

Zij zitten vol creatieve ideeën, waardoor het iedere dag weer leuk is. 

W. Bruens

Wat heb je nodig om bij ons beschermd te wonen, bijvoorbeeld in Tilburg?

Een indicatie voor beschermd wonen, onder andere in Tilburg, krijg je via het Centrum Indicatie Zorg of de gemeente. Aan de hand van deze indicatie krijg je een zogenaamd zorgprofiel, waaruit blijkt welke zorg je nodig hebt.

Heb je nog geen indicatie? Dan kunnen wij je helpen bij het aanvragen hiervan

Zodra je een indicatie hebt, krijg je van het Zorgkantoor (Wlz) of de Gemeente (Wmo) een PGB-beschikking, waarmee je bij ons jouw zorg kan inkopen.

Mocht je op dit moment een ZIN-indicatie hebben, dan kunnen wij jou helpen deze om te zetten naar PGB.

Naast de kosten voor de zorg betaal je ook je woonkosten, zoals de huurkosten, servicekosten en voedingskosten. Hiervoor heb je een inkomen nodig uit bijvoorbeeld werk of een uitkering.

Heb je op dit moment geen bron van inkomsten? Dan kunnen wij je helpen om werk te vinden of uitkering aan te vragen!

 wanneer je 18 jaar of ouder bent

Bij Thuys bestaat de woonbegeleiding uit een klein team van professionele begeleiders. Dit geeft duidelijkheid en vertrouwen bij onze bewoners. Dit is een belangrijke basis voor beschermd wonen, bijvoorbeeld in Tilburg, waardoor onze bewoners doorgroeien en zich verder ontwikkelen.

Een tijdelijk woontraject kan bijvoorbeeld zes maanden lang zijn. In deze periode helpen we jou om weer een vaste dagstructuur te krijgen, te werken aan zelfredzaamheid en een nieuwe toekomstvisie te ontwikkelen. Tijdens deze periode van beschermd wonen, in Tilburg of elders, is het ook mogelijk met externe organisaties een diagnose te stellen om tot een passend behandelaanbod te komen.

Een langdurig woontraject kan één of meerdere jaren zijn. Een langdurig woontraject is erop gericht om intensiever te kijken naar jou als persoon. Daarbij helpen we je bij het ontwikkelen en vormen van jouw identiteit, zodat je steeds meer weet wie je bent en wat je wilt. We ondersteunen je in het verwerken van trauma en het volgen van een behandeling of therapie. Tijdens beschermd wonen in Tilburg of elders ontwikkel je een basis om op eigen benen te staan.

Soms kan het zijn dat je voor de rest van je leven zorg en begeleiding nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je niet zelfstandig kan wonen, omdat je anders jezelf verwaarloost, je vereenzaamt of mensen anders misbruik van je kunnen maken. Wij bieden je dan een beschermde woonomgeving, waar je met behulp van structuur en duidelijkheid op een positieve manier contact kunt hebben met (nieuwe) mensen en je op een zinvolle manier je dag kunt doorbrengen.

In een enkel geval bieden we de mogelijkheid om weekenden te logeren. Dit kan mantelzorgers en/of familie ontlasten. Het kan als wenperiode zijn, voordat je aan een woontraject bij ons begint, of om er zelf even tussenuit te zijn in een andere omgeving.

Ben jij op zoek naar een fijne locatie voor beschermd wonen in Tilburg of elders? Een plek waar je jezelf thuis voelt, altijd een vast aanspreekpunt in de buurt hebt en zorg en begeleiding op maat ontvangt? Kom dan wonen bij Thuys, in Baarle-Nassau. In ons huis leef je met slechts vijf andere bewoonsters en hoef je jezelf geen zorgen te maken om continu wisselende gezichten. Wij hebben namelijk altijd een vast aanspreekpunt voor jou en je geniet van 24-uurszorg. Lees verder en ontdek wat wij te bieden hebben!

Bij beschermd wonen in Tilburg, of ergens anders in de buurt, is het allerbelangrijkste dat jij je hier thuis voelt. Daarom woon je bij ons in een mooie omgeving en geniet je van zorgouders die 24 uur per dag voor je klaar staan. Samen met hen en de vijf andere bewoonsters neem je deel aan zinvolle en creatieve dagbesteding. Ons huis ligt in een unieke omgeving. Baarle-Nassau is een enclavedorp, wat inhoudt dat het bestaat uit stukjes Nederland en stukjes België, de zogenaamde enclaves. Doordat Baarle-Nassau zo'n uniek dorp is met een rijke geschiedenis, trekt het vooral in de weekenden veel bezoekers. De gezelligheid van de terrassen en de winkeltjes nodigt uit om met regelmaat een gezellige wandeling te maken door het dorp. Je geniet hier heerlijk van de Vlaamse frieten, Belgische wafels, Belgische chocolade en Belgisch ijs.

Kom jij wonen in Tilburg of Baarle-Nassau, Breda?

Kom jij begeleid wonen in Tilburg of een van onze andere locaties? Onze locatie biedt zowel het gemak van het bereiken van de belangrijkste winkels op loopafstand, als de rust en de ontspanning van het platteland en de bossen. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van onze beschermd wonen locatie Tilburg of elders? Neem dan gerust contact met ons team op. Je bereikt ons op 013 334 41 29.