Vacature: Sociotherapeut/Woonbegeleider

We zoeken een professionele hulpverlener om ons team te versterken

Thuys is op zoek naar een sociotherapeut, die het team van sociotherapeuten kan versterken. 


Wat kun je een beetje verwachten?

Als sociotherapeut creëer je op methodische wijze een therapeutische leef-woonklimaat, met als doel de bewoner zo goed mogelijk te laten omgaan met zijn of haar beperking en het bieden van ondersteuning in zijn of haar proces van herstel en genezing. 


Bij Thuys doen we dit door het leveren van 24 uurs zorg en begeleiding en het bieden van duidelijkheid, structuur, veiligheid in een beschermde, liefdevolle en huiselijke woonomgeving.


Als sociotherapeut ben je het eerste aanspreekpunt van de bewoner en zijn of haar netwerk. Onder het netwerk van een bewoner verstaan we de ouders, familie vertegenwoordigers, een curator, bewindvoerder, de huisarts, tandarts, psychiater, fysiotherapeut, cesartherapeut en andere hulpverleners en behandelaars waar een bewoner hulp en behandeling van krijgt.


Als sociotherapeut voer je naast het begeleiden en ondersteunen van bewoners in hun dagelijks leven, ook strategische interventies uit. Hierbij maak je gebruik van verschillende soorten interventies, waaronder (en niet beperkt tot) familieopstellingen, systeemopstellingen, hypnotherapie, emotie regulatie, lichaamsgerichte therapie, bemiddeling en onderhandeling, NLP en ademhalingstechnieken. 


Bij Thuys ben je als sociotherapeut verantwoordelijk voor de begeleiding van maximaal 6 bewoners. Je moet zelfstandig kunnen werken, initiatief kunnen nemen en sterk in je schoenen kunnen staan. Je houdt voor elke bewoner zijn of haar ontwikkeling bij, middels het opstellen van een begeleidingsplan, het opstellen van dagelijkse raportages en het evalueren hiervan. Daarbij houdt je verslag bij van de doelen, waar elke bewoner aan werkt binnen de verschillende levensgebieden van elke bewoner.


De levensgebieden zijn:

- Dag en nachtritme

- Persoonlijke verzorging

- Beweging en voeding

- Werk en opleiding

- Hobby's en vrije tijd

- Relaties met anderen

- Financiën en administratie

- Kamer en leefomgeving

- Relatie met jezelf

- Medicatie en behandeling


Wie zoeken we?

Je hebt een afgeronde diploma in een of meerdere van onderstaande studierichtingen:

- Agogisch Medewerker GGZ

- Begeleider Specifieke Doelgroepen (Maatschappelijke Zorg)

- Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

- Sociaal Pedagogische hulpverlening

- Sociaal Werk in de Zorg (Ad)

- Social Work

- Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie

- Sociaal Cultureel Werker


Je hebt een duidelijke visie op 'de zorg' en weet hiermee ook jouw collega sociotherapeuten te inspireren en motiveren.

Je heb ervaring met het begeleiden en ondersteunen van bewoners met onder andere (maar niet beperkt tot) ADHD, ADD, Autisme, Chronische Depressiviteit, Suïcidaliteit, Eetstoornis, Emotie Regulatie Stoornis, Borderline Persoonlijkheidsstoornis en Contactvermijdend Gedrag.


Wil jij onderdeel gaan uitmaken van ons team?